Uw vermogen en nalatenschap in de juiste handen

Uw vermogen met minimale belastingdruk op de juiste plek: Meex Tax weet precies welke fiscale en/of juridische maatregelen nodig zijn om uw toekomstige nalatenschap zo gunstig mogelijk in te richten. Heeft u behoefte aan helder schenkings- of testamentadvies? Zoekt u kundige begeleiding bij de structurering en overdracht van uw (familie-)vermogen naar een optimaal fiscaal plan? Meex Tax werpt licht op complexe materie, adviseert op maat en volgens een integrale aanpak. 

We leren u graag kennen

Estate planning is pas zinvol, als alle relevante aspecten van uw vermogen worden meegewogen. Voor een persoonlijk, integraal en compleet advies leren we u dan ook graag goed kennen:

 • Uw huidige priv√© situatie
  Waar in de wereld woont, werkt en verblijft u? Hoe is uw gezin samengesteld? Hebt u een levenspartner en zo ja, bent u gehuwd of is sprake van geregistreerd partnerschap? Van gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden? Heeft u een samenlevingscontract? Een (levens-)testament? En klopt uw testament nog met de actuele wetgeving? Zijn er bepaalde bijzonderheden om rekening mee te houden?
 • Uw vermogen en uw nationale en internationale belangen
  Hoe is uw vermogen samengesteld? Heeft u een bedrijf/meerdere bedrijven, onroerend goed, beleggingen? Welke landen spelen hierbij een rol en op welke wijze? 
 • De structurering en overheveling van uw vermogen bij leven of overlijden
  Hoe en aan wie wilt u uw vermogen overdragen? Wat zijn hierbij uw specifieke wensen? Welke maatregelen zijn in dit kader relevant? Is een schenkingsplan, het certificeren van uw vermogen, het opzetten van een trust, bedrijfsopvolging, het aanpassen van de huwelijkse voorwaarden, het actualiseren van uw testament wellicht aan de orde?
Vragen? Of een afspraak maken?

Persoonlijk en compleet in estate planning

Hoe complex ook, bij Meex Tax vinden we een passende oplossing voor uw specifieke vermogens-, overdrachts- en/of nalatenschapsvraagstukken:

  • Integrale estate planningsdiensten: juridisch en fiscaal advies op basis van uw specifieke persoonlijke situatie, uw wensen en alle mogelijke relevante domeinen – van schenkbelasting, erfbelasting en inkomstenbelasting tot overdrachtsbelasting, erfrecht en huwelijksvermogensrecht
  • Praktische en cijfermatig tot in detail uitgewerkte plannen
  • Vlotte uitvoering van adviezen in samenwerking met uw notaris
  • Verzorgen van uw aangiften schenk- en erfbelasting
Vragen? Of een afspraak maken?