Belasting- en vermogensadvies met meerwaarde

Heeft u vragen over belastingzaken in Nederland of daarbuiten? Wij maken u graag wijzer. Bent u huizenbezitter, expat of kunt u om een andere reden wel wat hulp gebruiken bij uw aangiften of de opvolging daarvan? Wij staan voor u klaar met heldere adviezen die hout snijden.

Eigen woning

Heeft u een eigen woning en heeft u vragen over de hypotheekrenteaftrek? Overweegt u misschien een deel van de woning te gaan verhuren? Wilt u meer inzicht in de mogelijkheden met betrekking tot uw spaar- en beleggingsvermogen? Welke fiscale vragen u ook heeft, wij zorgen voor een advies op maat.

Bezittingen in, of inkomsten uit het buitenland

Heeft u bezittingen in, of inkomsten uit het buitenland? Heeft u gezinsleden die verblijven in het buitenland? Dan heeft u zeer waarschijnlijk ook te maken met belastingregels die gelden buiten Nederland. Dat kan vaak tot dubbele heffing leiden. Geen probleem met Meex Tax. We zijn internationaal gezien door de wol geverfd en weten de internationale belastingverdragen ter voorkoming van dubbele belasting feilloos toe te passen. We leiden een en ander dan ook graag voor u in goede banen.

In Nederland komen wonen en werken?

Bent u vanuit het buitenland naar Nederland gekomen? We adviseren u met alle plezier over alle fiscale mogelijkheden en de geldende wet- en regelgeving in dit kader. Zo begeleiden we met regelmaat expats met het zo gunstig mogelijk inrichten van hun fiscale situatie. Wilt u meer weten over bijvoorbeeld de eigenwoningregeling of het starten als freelancer in Nederland? Of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het correct toepassen van de 30% regeling en alles wat daarbij komt kijken? Vraag ons ernaar. We zijn ervoor.

Echtscheiding

De meeste grote levensgebeurtenissen zijn van invloed op uw fiscale rechten en plichten. Een echtscheiding is hier een goed voorbeeld van. Staat u op het punt te scheiden van uw partner? Vraag ons gerust naar wat u in dat geval belastingtechnisch te wachten staat, maar ook wat u kunt doen voor de best mogelijke uitkomst. We helpen u graag de juiste maatregelen te treffen. Zo voorkomt u vervelende fiscale verrassingen achteraf.

Uw vermogen: overdracht en nalatenschap

De beste manier om uw vermogen te structureren en uw nalatenschap in te richten? Meex Tax is specialist op het gebied van estate planning. Lees meer over onze diensten of maak direct een afspraak.

Meex Tax, compleet in fiscaal advies voor particulieren

Behoefte aan diepgaand inzicht? Of alleen praktische hulp? Meex Tax biedt particulieren een breed dienstenpakket:

  • Nationaal fiscaal advies: inkomstenbelasting, schenk- en erfbelasting, overdrachtsbelasting;
  • Internationaal fiscaal advies: cross-border vraagstukken, belastingverdragen, voorkoming dubbele belasting, nauwe samenwerking met adviseurs binnen ons internationaal netwerk;
  • Begeleiding van expats (30% regeling);
  • Aangiften inkomstenbelasting (particulieren, binnenlandse en buitenlandse belastingplicht, migratie, overlijdensaangifte);
  • Bezwaar- en beroepsprocedures bij fiscale vraagstukken;
  • Estate planning.
Meer weten? Afspraak maken?